SCHEURMETER

SCHEURMETER

menu Menu

Laatste nieuws over SCHEURMETER

BaVib

BaVib heeft vele jaren ervaring in het uitvoeren van trillingsmetingen, hoogtemetingen, het plaatsen van scheurmeters,  opname woningen en het akoestisch doormeten van betonpalen.

Scheurmeter bewaakt Teylers museum in Haarlem

Nieuws
 
Enkele bijgebouwen van het Teylers museum in Haarlem, een schitterend historisch gebouw, ondergaan een ingrijpende verbouwing met funderingsherstel. Fides Expertise verzorgt de bouwtechnische monitoring en maakt daarbij op ingenieuze wijze gebruik van de ElliTrack-L elektronische scheurmeters. De scheurmeters meten de beweging van de gevel tijdens de ingrijpende werkzaamheden – zo worden het gebouw en de fraaie collectie, waaronder heel veel zeer oude instrumenten, met de meest moderne instrumenten on-line continu bewaakt.

Nieuws

Scheurmeter

Hoe langer je kijkt naar een scheur in metselwerk hoe groter die lijkt te worden. De scheurmeter van Bakker Vibraties uit Heiloo leert of dat echt zo is. De indicator bestaat uit twee delen die over de scheur of dilatatie heen worden gelijmd of geschroefd. En meet vervolgens tot op een tiende millimeter of een […]

Hoe langer je kijkt naar een scheur in metselwerk hoe groter die lijkt te worden. De scheurmeter van Bakker Vibraties uit Heiloo leert of dat echt zo is. De indicator bestaat uit twee delen die over de scheur of dilatatie heen worden gelijmd of geschroefd. En meet vervolgens tot op een tiende millimeter of een scheur of een dilatatie inderdaad groeit. Wie daar om de zoveel tijd een foto van maakt kan zo bijvoorbeeld bewijs verzamelen voor de verzekeraar. Op de meter zelf is de stand ook te noteren. Bakker adviseert zijn scheurmeter voor vlakke wanden en hoeken. De indicator meet 8 bij 10 centimeter en meet scheuren tot 4 centimeter breed in horizontale richting en tot 2,5 centimeter in verticale richting. En het materiaal van de meter weerstaat ultraviolet licht.
Eerste publicatie door Jean Quist op 31 mrt 2009